Nieuwsbrief Mei 2021

Door Daan Koenraadt

ErvaringwijzerBeste betrokkenen,

Mei is alweer voorbij, dat ging snel! In deze maand zijn de Cliëntervaringsonderzoeken van veel gemeenten verstuurd. Verder is onze website vernieuwd, hebben wij onze bibliotheek geüpdatet, geven we iedereen toegang tot alle vragenlijsten/onderzoeken en is Stichting Netwerk Hoorn gestart met Ervaringwijzer. Lees en kijk je mee?

De cliëntervaringsonderzoeken


Er zijn stapels papier de deur uit gegaan voor een allerlaatste keer om cliëntervaringen op de traditionele manier te verzamelen. Traditioneel is een groot woord, want we spreken hier over een hybride onderzoeksvorm van fysiek en digitaal. Terwijl wij de onderzoeken realiseren zijn gemeenten Houten, IJsselstein, Woerden, Oudewater, Stein en nog veel meer, bezig met de voorbereidingen om continu te meten. Er zijn zelfs plannen om dit regionaal in te bedden! 

Moet jouw gemeente of organisatie nog een Cliëntervaringsonderzoek over het jaar 2020 uitvoeren, of wil je ook betekenisvolle informatie ophalen in een continu meting? Wij denken graag (gratis) mee!

Onze website is vernieuwd!

Om bezoekers, geïnteresseerden en gebruikers beter te assisteren in hun zoektocht, hebben wij onze website vernieuwd. Dankzij het verbeterde menu is het direct duidelijk wat Ervaringwijzer is, wat we bieden en hoe jij dit ook kunt krijgen! Alle bestaande pagina’s zijn aangepast en hernieuwd. Daarnaast zijn er veel pagina’s bijgekomen. Te veel om op te noemen, dus neem vooral zelf een kijkje!  👀 

Krachten bundelen


In de vorige nieuwsbrief deden we uit de doeken dat veel organisaties Ervaringwijzer breder inzetten dan slechts voor het Cliëntervaringsonderzoek. De toename aan stichtingen, taalhuizen en bibliotheken die Ervaringwijzer gebruiken gaf ons stof tot nadenken om de bibliotheek met vragenlijsten te updaten en wagenwijd open te zetten voor iedereen. Je kunt via deze link terecht in de wereld van laagdrempelig onderzoek. Wij blijven vragenlijsten/onderzoeken toevoegen, zodat de bibliotheek up to date blijft.

Vind je toch niet wat je zoekt? Dan denken wij graag mee en helpen bij het ontwikkelen van een op maat gemaakte vragenlijst. Uiteraard delen we die ook in de bibliotheek, want alleen dan zullen we samen wijzer worden!

Stichting Netwerk Hoorn

Deze maand verwelkomen we ook Stichting Netwerk Hoorn in onze Learning Community. Samen gaan we aan de hand van het Kwaliteitskompas ervaringen ophalen van cliënten die meedoen met activiteiten, projecten en andere mooie initiatieven van Netwerk Hoorn. Wij zien er naar uit om een steentje bij te dragen aan de verbinding die stichting Netwerk Hoorn stimuleert in Hoorn!

Samen wijzer worden?

Contact opnemen