Nieuwsbrief Maart 2021

Door Daan Koenraadt

Ervaringwijzer

Beste betrokkenen,

De nieuwsbrief van maart gevuld met een nieuwe blog over applicaties bij de overheid, de nieuwe functionaliteit ‘archiveren’, groot nieuws vanuit de VNG en informatie over de huisartsen die wij onlangs hebben aangeschreven!

KISS, Keep It Super Simple!

Vaak hebben we in IT-land een probleem met ruis in de functionaliteit. In een goedbedoelde poging om de opties, add-ons en short-cuts van de software te verbreden, raakt het gebruikersgemak steeds uit het oog. Daarom houden wij van simpel. De gebruikers hebben allerlei achtergronden en beschikken over verschillende ervaringen. Toch gaat iedereen aan de slag met dezelfde tool. Ook de cliënt. Daarom houden we het eenvoudig, zodat iedereen het maximale uit de tool kan halen. Wij investeren in de laagdrempeligheid. Dit doen we in combinatie met veel visuele middelen, een intuïtief dashboard en heldere uitleg. We Keep It Super Simple!

Archiveren kun je leren

Sinds vorige week is een nieuwe functie van het platform verder uitgebouwd: het archiveren. Deze doorontwikkeling zorgt ervoor dat de lange lijsten bij de onderdelen vragenlijsten en resultaten tot een minimum worden beperkt. Dit resulteert in meer overzicht en daardoor meer zicht op de lopende onderzoeken. Uiteraard is het mogelijk om gearchiveerde zaken makkelijk naar voren te halen met één klik op de knop. Je vindt deze knop helemaal onderaan de pagina van het betreffende onderdeel. Verder hebben de developers gewerkt aan de editor die hierdoor weer een stuk stabieler werkt.

Mocht je tegen problemen aanlopen, horen we graag van je. Zo bouwen we samen verder aan het een beter platform voor iedereen!

Wij blijven onze visie op toegankelijkheid ontwikkelen

In maart hebben we deelgenomen aan een sessie van VNG-realisatie over de voortgang van de implementatie van digitale toegankelijkheid. In April is een volgende vergadering over de versoepelingen omtrent het CEO. Ervaringwijzer werkt nauw samen met de publieke sector. Hierom vinden we het belangrijk om op de hoogte te blijven van de wensen die de overheden en instanties hebben als het gaat om bereikbaarheid voor alle burgers. Zeker aangezien onze doelgroep regelmatig moeite heeft met digitale middelen. Denk hierbij aan visueel beperkte burgers, of burgers die de Nederlandse taal nog niet beheersen. De vergadering van 6 april 2021 helpt ons om onze dienstverlening te blijven verbeteren. De uitkomsten zullen wij in een volgende brief met jullie delen.

Brieven voor de huisartsen

Ervaringwijzer vindt in steeds meer verschillende sectoren tevreden gebruikers. Huisartsen zien vaker het gemak van onze visuele, eenvoudige oplossingen. Tijd voor ons om alle huisartsen in onze stad – Rotterdam – van harte uit te nodigen bij onze learning community. Dit wilden we doen op een manier die past bij wat we willen uitstralen: aandacht, maatwerk en een persoonlijke touch.

Alle negentig huisartsen van Rotterdam ontvingen van ons een persoonlijk geschreven brief. In deze brief stellen we ons voor aan de nieuwe community, maar dagen we de praktijken ook uit om samen met ons wijzer te worden.

Samen wijzer worden?

Contact opnemen