Nieuwsbrief Januari 2021

Profielfoto van Ward van der Velden - Algemeen Directeur Ervaringwijzer

Door Ward van der Velden

Ervaringwijzer

Beste betrokkenen,

Een nieuw jaar met direct veel nieuws in de eerste maand om mee te beginnen. In deze nieuwsbrief lees je over de GEMMA softwarecatalogus, de nieuwe brochure, volgende bijeenkomst in februari voor de gebruikersgroep en alle nieuwe organisaties die sinds kort gebruikmaken van Ervaringwijzer.

De GEMMA softwarcatalogus

Sinds januari is Ervaringwijzer opgenomen in de GEMMA softwarecatalogus. Deze catalogus is gevuld met software die gebruikt worden door gemeenten in Nederland. Bij aankoop van nieuwe software kan de gemeente de catalogus raadplegen om te kijken of hun aankoop zal voldoen aan hun gestelde technische eisen. In de catalogus kunnen specifieke onderdelen worden ondertekend zodat andere gemeenten gemakkelijker hun keuze kunnen maken. Wij zullen met alle gemeenten contact opnemen om dit te realiseren en hopen zo nieuwe gemeenten die mogelijk willen starten met Ervaringwijzer extra inzicht te bieden.

Nieuw jaar, nieuwe folder

De nieuwe folder is uit! Deze folder is gericht op het platform van Ervaringwijzer. In de toekomst voegen we nog twee folders toe: één voor het volledig uitbesteden van onderzoeken en één die het inhuren van Ervaringwijzer voor diverse projecten volledig uitlegt. Daarnaast willen wij ook aangeven dat het mogelijk is om een folder te laten ontwerpen / aanpassen, zodat jullie die ook kunnen gebruiken intern. Denk bijvoorbeeld aan partnerorganisaties of het enthousiasmeren van teamleden of het management.

Je kunt hier de folder downloaden in verschillende formaten

De tweede gebruikersbijeenkomst in februari

De gebruikersbijeenkomst in december afgelopen jaar was een succes en in navolging daarvan wordt een tweede sessie gehouden in februari. Tijdens deze bijeenkomsten gaan gebruikers van het platform met elkaar in gesprek om ervaringen, tegenslagen en successen te delen. Tijdens de eerste bijeenkomst lag de nadruk op het kennis maken met elkaar en bleek dat de formule voor een hoge respons vooral ligt bij professionals die na het gesprek met de ‘klant’ ervaringen ophalen en getriggerd zijn om op basis daarvan te leren. De volgende quote is een bevestiging hiervan:


Voor de komende gebruikersbijeenkomst gaan we aan de slag met het vraagstuk hoe we gemakkelijk met elkaar ervaringen kunnen blijven delen. En hierbij willen wij inventariseren wat alle wensen zijn zodat we het platform kunnen blijven verbeteren. Wil jij ook deelnemen aan de gebruikersgroep en meedenken aan toekomstige functionaliteiten? Stuur ons dan een berichtje.

Delft (Support) start februari met Ervaringwijzer!

Daarnaast zijn begin 2021 een hoop organisaties, stichtingen en huisartsenpraktijken gestart. Te weten:

  • Stichting Mozaïek
  • Stichting Sterker Sociaal Werk
  • Stichting Pulse
  • Delft Support van gemeente Delft
  • Huisartsen praktijk Vivitas
  • Huisartsen gezondheidscentrum Ondiep

Samen wijzer worden?

Contact opnemen