Deprecated: Required parameter $prefix follows optional parameter $block_key in /www/wp-content/plugins/wpcf7-redirect/classes/class-wpcf7r-html.php on line 34 Deprecated: Required parameter $prefix follows optional parameter $echo in /www/wp-content/plugins/wpcf7-redirect/classes/class-wpcf7r-html.php on line 92 Deprecated: Required parameter $prefix follows optional parameter $block_key in /www/wp-content/plugins/wpcf7-redirect/classes/class-wpcf7r-html.php on line 105 Deprecated: Required parameter $prefix follows optional parameter $echo in /www/wp-content/plugins/wpcf7-redirect/classes/class-wpcf7r-html.php on line 203 Deprecated: Required parameter $args follows optional parameter $depth in /www/wp-content/plugins/soil-master/modules/nav-walker.php on line 38 Deprecated: Required parameter $output follows optional parameter $depth in /www/wp-content/plugins/soil-master/modules/nav-walker.php on line 38 Nieuwsbrief April 2021 - Ervaringwijzer

Nieuwsbrief April 2021

Door Daan Koenraadt

Ervaringwijzer

Beste betrokkenen,

Alweer het einde van april vol sneeuw, hagel, zon en natuurlijk veel Ervaringwijzer. We zien steeds meer toepassingen voor ons instrument zoals de nieuwe omgevingswet. Daarnaast is het programma van de volgende gebruikersbijeenkomst klaar, is Stichtse Vecht gestart en is de eerste referral een feit!

Vraag om participatie bij je omgevingsvisie!

Deze maand hebben we met verschillende gemeenten contact gezocht in het kader van de nieuwe omgevingswet. Gemeenten en andere organisaties moeten na intreding aan een vormvrije participatieplicht voldoen en Ervaringwijzer kan hierbij helpen! Burgers en ondernemers kunnen middels een vragenlijst hun mening en ervaring delen en worden zo eerder betrokken bij nieuwe beleidsplannen. Deze maand schreven wij een blog met vier tips voor het aanmoedigen van nuttige participatie. De participatieplicht van de omgevingswet is immers meer dan een checkbox, goede participatie leidt tot draagkracht en samenwerking.

De derde gebruikersbijeenkomst

In mei of juni wordt de derde gebruikersbijeenkomst gepland. Tijdens deze bijeenkomst wisselen we de laatste stand van zaken bij gebruikers uit. Voor deze derde sessie gaan we dieper in gaan op het vraagstuk: hoe we een continu cliëntervaringsonderzoek interessant houden bij professionals en cliënten die op dagelijkse basis te maken krijgen met Ervaringwijzer. De uitkomsten van deze gebruikersbijeenkomsten leggen wij vast en delen wij met elkaar. Hiervoor hebben wij, in samenwerking met gemeente Utrecht, een gebruikersomgeving ingericht in Teams. Alle organisaties die Ervaringwijzer gebruiken krijgen op termijn toegang tot deze omgeving!

Gemeente Stichtse Vecht aan de slag met laaggeletterden


Vorig jaar kwam gemeente Stichtse Vecht voor het eerst in contact met Ervaringwijzer via het regionaal programma ‘Laaggeletterdheid’. Sindsdien is het even stil geweest, maar wat in het vat zit verzuurt niet! Sinds deze maand is gemeente Stichtse Vecht officieel begonnen. Het idee is klein beginnen en met het succes van de bibliotheken en taalhuizen, de rest van het sociaal domein overtuigen van deze laagdrempelige manier van onderzoeken.

Het toeval wil dat gemeente Amersfoort deze maand is begonnen met eenzelfde onderzoek. Daarmee staat het aantal gebruikers van Ervaringwijzer dat zich alleen richt op laaggeletterden op 50! Tijd om de kennis en ervaring te bundelen? Volgende nieuwsbrief meer hierover!

Doe mee met EW en profiteer samen!

De eerste referral is verstuurd en we juichen dit van harte toe. Het ontstaan van de functionaliteit komt voort uit twee delen: Het groeien van het netwerk van Ervaringwijzer evenals de groeiende naamsbekendheid zelfs in de tijden van Corona. Daarnaast krijgen wij bij ieder gesprek van geïnteresseerde organisaties dezelfde vraag: ‘Heb je referenties die we kunnen benaderen.’ Tijd om deze zaken te combineren!

Hoe werkt het?

Wanneer je met een bekende spreekt over Ervaringwijzer en deze persoon zou graag meer informatie willen ontvangen, kan je een referral sturen. Je hebt hier slechts een voornaam en mailadres nodig, de rest doen wij! Wij sturen een gepersonaliseerde mail waarin wij een aantal zaken op een rijtje hebben gezet:

* Een introductie van Ervaringwijzer inclusief filmpje.
* De korting die wij geven aan beiden indien de bekende aan de slag gaat met Ervaringwijzer.
* De mogelijkheid om Ervaringwijzer gratis te proberen inclusief een helder stappenplan.
* Een analyse van de kosten in zowel tijd als geld.
* De mogelijkheid om een demo te plannen met ons.

Je kunt hier een voorbeeld bekijken van de referralmail.
Heb je al iemand in gedachte om een referral te sturen? Stuur ons de voornaam en het mailadres en laten we samen wijzer worden!

Samen wijzer worden?

Contact opnemen