De nieuwsbrief van juni 2021

Profielfoto van Ward van der Velden - Algemeen Directeur Ervaringwijzer Logo van Ervaringwijzer

Door Ward van der Velden

Ervaringwijzer

Beste Betrokkenen

Juni is voorbij en daarmee is het tijd voor een nieuwe nieuwbrief. We hebben de magische drempel van 1000 gebruikers gehaald, er is een nieuwe blog voor burgerparticipatie en de derde gebruikersbijeenkomst is geweest met een mooi resultaat om met iedereen te delen.

De magische drempel van 1000 gebruikers! 🪄 🔮

Een moment waar wij onwijs trots op zijn. Niet alleen trots op onszelf maar ook op alle andere gebruikers van het platform. Wij hebben namelijk ervaren dat het creëren van draagvlak, mensen enthousiasmeren en ondersteuning bieden iets is wat je niet alleen doet maar samen. Samen met alle gebruikers kijken we dan ook uit naar de volgende stap van 3000!

Wil je direct al bijdrage aan de groei van Ervaringwijzer en jezelf ook tegoed doen? Laat een bekende weten wat we doen met een referral en profiteer samen!

Interactieve beleidsvorming blog + uitstel omgevingsvisie

Interactieve beleidsvorming en burgerparticipatie worden steeds belangrijker in hedendaags bestuur. Maar de input van inwoners krijgen op beleidsplannen is makkelijker gezegd dan gedaan. Vaak is de doelgroep een zelf-geslecteerd gezelschap en de input voorspelbaar. Hoe bereik je ook de doelgroepen die minder vaak gehoord worden? En hoe geef je vanuit de gemeente communicatie vorm? Wij hebben vast wat tips op een rij gezet:

Interactieve beleidsvorming: hoe verwerk je burgerinput?

De kogel is door de kerk. In de lijn der verwachting is de startdatum van de nieuwe omgevingswet opgeschoven naar juli 2022. Reden hiervoor is onder andere de IT die nog niet gereed is voor de nieuwe vereisten die de wet stelt. In de komende maanden moet er dus flink doorgepakt worden met de IT-infrastructuur om de uitgangspunten van nieuwe omgevingswet waar te maken.

Ervaringwijzer bij de nieuwe omgevingswet

De derde gebruikersbijeenkomst

Met een hoge opkomst en een concreet resultaat was deze bijeenkomst een succes! Tijdens deze bijeenkomst stond een vraag centraal: Hoe enthousiasmeer je professionals om te werken met Ervaringwijzer nu en in de toekomst? Naast ideeën en ervaringen die zijn gedeeld is een digitale Post-it muur opgezet waar alle gebruikers komende tijd inspiratie op kunnen doen om ook binnen hun eigen organisatie draagvlak te creëren en behouden.Daarnaast krijgen alle aanwezigen en geïnteresseerde volgende week toegang tot een Teams omgeving waar het mogelijk is om elkaar vragen te stellen, onderzoeken te delen en te leren van elkaar.

Via deze link kom je bij de digitale post-it muur.

Wil je meer weten over de gebruikersbijeenkomst en wil je toegang tot de teamsomgeving? Stuur dan een berichtje naar ons en we vertellen je alles over onze community!

Samen wijzer worden?

Contact opnemen